Het is belangrijk dat digitaal onderwijs mogelijk is voor studenten die dit nodig hebben. Iedereen moet veilig kunnen studeren. Daarom willen we onderwijsinstellingen verplichten om digitaal onderwijs aan te blijven bieden. Deeltijdstudent Christel Verbogt startte een petitie die hiervoor moet zorgen. Dat er zorgen zijn rondom veilig studeren , maar er óók felle tegenstanders van digitaal onderwijs zijn, blijkt wel uit de discussies die op Twitter gevoerd worden. Inmiddels heeft de petitie een mooie, doch voorzichtige, start gehad. Er zijn nog veel meer handtekeningen nodig om het op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. Help jij mee?

Wat willen we bereiken?

Fysiek onderwijs is niet voor iedereen veilig. Denk aan kwetsbare groepen zoals chronisch zieken, mantelzorgers, met (bij)baan in de zorg, enzovoorts. Er ontbreekt een optie voor het verplichten van een optie voor digitaal onderwijs. We kunnen voorkomen dat (toekomstige) studenten door (uitsluitend) fysiek onderwijs niet (verder) studeren Door dit aan te bieden kan je studeren op de manier die bij je past: fysiek, digitaal of een combi.

De actie

Met dit bericht wil ik mensen oproepen om de petitie te tekenen én verder te delen.

Gebruik hiervoor #VeiligStuderen Gebruik wanneer mogelijk persoonlijke verhalen. Waarom vind jij veilig studeren belangrijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *