Na zeven maanden in een kapotte rolstoel, komt Christel Verbogt in actie.

HALSTEREN – Hoelang word ik nog van mijn zelfstandigheid beroofd?” vraagt Christel Verbogt (22) uit Halsteren zich af. Ze rijdt al bijna zeven maanden rond in een kapotte rolstoel, zonder dat iemand er wat aan doet. Ze besluit in actie te komen en stuurt een open brief naar minister de Jonge.

Christel zit nu 5,5 jaar in een rolstoel. In april dit jaar kreeg ze eindelijk het gevoel dat ze haar zelfstandigheid terug kreeg. De Halsterse haalde haar propedeuse voor de hbo-opleiding Communicatie en kreeg een nieuwe baan.Ze had het gevoel dat ze de wereld aan kon.

Tot die ene dag in april. De achterste kiepwieltjes van haar rolstoel bleken verkeerd gemonteerd te zijn, waardoor Christel een grote val achterover maakte  op haar schuine oprit. “Mijn wereld stond eventjes letterlijk, maar ook figuurlijk op zijn kop. Mijn rolstoel kreeg een afwijking naar rechts door de val, waardoor ik hem op straat niet fatsoenlijk meer recht kon houden. Vervolgens knalde ik overal tegenaan en vloog ik de weg op,” zegt Verbogt. 

#RegelHet

In september wijdde het programma KASSA een aflevering aan de problematiek rondom de levering van hulpmiddelen. Na deze aflevering gingen mensen die hetzelfde probleem ervaren als Christel, massaal tweeten naar minister de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Met de hashtag #RegelHet vragen ze aan de minister om verandering.

Christel besloot zelf ook een e-mail te sturen naar minister de Jonge. Ze deelt haar geschreven brief op Facebook en Twitter. Ze krijgt veel hartverwarmende reacties op haar verhaal.

Pijn

Sinds een maand is haar situatie iets veiliger geworden. ,,Toen mijn voorwiel de grond niet meer raakte,  vond hulpmiddelenleverancier Welzorg een tijdelijke rolstoel in het depot,” aldus Verbogt.

Christel heeft veel pijn in haar nieuwe rolstoel. Ze moet weer geduwd worden en kan met deze tijdelijke rolstoel niet rijden in haar rolstoelscooter, waardoor ze weer afhankelijk is van een taxi. Een afspraak om een passende stoel aan te meten, staat ook nog niet gepland. ,,In de tijd dat ik nog geen nieuwe rolstoel heb, wil ik me vooral bezig houden met het aankaarten van dit zorgwekkende probleem. Want dit kan niet langer zo,” aldus Verbogt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *